Nieuwe veren voor FALK bouwsystemen

 

Een metamorfose van 15 jaar; van onbekend avontuur naar een gevestigd en stoer merk

 

2007, het jaar dat FALK begon aan een pril avontuur. Inmiddels is dat wel anders. Want 15 jaar later is FALK een belangrijke speler tussen ‘de grote jongens’. De producent van duurzame sandwichpanelen is tegenwoordig een gevestigde en betrouwbare partner voor veel architecten en montagebedrijven. Stilstaan? Dat staat niet in het woordenboek van FALK.Wel ‘kansen zien’ en deze met beide handen aanpakken. 

MooiMerk werkt al een aantal jaren met heel veel plezier en enthousiasme aan de branding voor FALK. Het 15-jarig bestaan van FALK was het perfecte moment voor een nieuw logo en huisstijl. Het beeldmerk met de valkenkop kreeg een upgrade met een scherpere en alerte blik die je verwacht bij een jager. Ook creëerden we een diapositieve variant waarin dit oog zijn scherpe blik behoudt. Naast het beeldmerk werd ook het woordmerk een stuk eigentijdser en frisser.
 

positionering fotografie design magazine campagne website concept

Eén en dezelfde lijn

Na 15 jaar is het geen verrassing dat het FALK-logo op ontelbaar veel plekken te zien is. Zo staat het logo op het pand, is het gedrukt op petten, staat het op de bedrijfswagens én zelfs op een luchtballon. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe huisstijl op de juiste manier wordt gebruikt en toegepast, ontwikkelden we een huisstijlhandboek. 

In het huisstijlhandboek wordt uitgelegd op welke manier het logo in verschillende situaties toegepast wordt. ok het kleurgebruik, lettertypen, gebruik van iconen en verschillende design templates komen aan bod. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe huisstijl zowel intern  als extern op dezelfde manier gebruikt wordt.

Falkenier in beed

Het 15-jarig feest

Iets maar half doen dat geldt niet voor FALK. Wanneer ze iets doen, dan doen ze het goed. Zo ook met het tweedaagse evenement voor hun klanten ter ere van 15 jaar FALK. Medewerkers, klanten en leveranciers werden twee dagen meegenomen door de organisatie. Ze kregen rondleidingen, allerlei lekkers en er werd een echt truckpull-event georganiseerd. Natuurlijk ging niemand naar huis zonder een goed gevulde goodiebag met, uiteraard, het nieuwe logo erop!

‘Verlengstuk van onze marketingafdeling’

“MooiMerk is een verlengstuk van onze marketingafdeling, met name op het gebied van vormgeving”, vertelt marketing manager Patrick van Haaften. “In 2016 dachten ze mee in het ontwerp van de FALK-website. Sindsdien werken we regelmatig samen met MooiMerk. Ze maken onze uitnodigingen, folders en overige marketing-uitingen. Verder denkt MooiMerk mee in marketingcampagnes, zoals rond ons 10-jarig bestaan.

Genoeg over ons. We zijn vooral heel benieuwd naar jou en jouw doelstellingen. Ben je ook nieuwsgierig naar merkbaar resultaat? Laten we kennismaken. Bel 0342 200 200 of mail info@mooimerk.com.

scroll voor de volgende case..

MontageMarkt

Laden..