Lastige vacatures ingevuld door slimme campagne

Sonja van de Burgwal – HR manager Bakker Bedrijfswagens

Samen sleutelen aan het merk 

Met circa 220 medewerkers, 9 dealervestigingen én een satellietvestiging in midden- en oost-Nederland is het een belangrijke speler in de markt van bedrijfswagens. In 2018 was het bedrijf nog winnaar van de DAF Truck Sales Award. Kortom, Bakker Bedrijfswagens is lekker op weg. En MooiMerk sleutelt mee. 

quote fotografie positionering design magazine campagne

Merkstrategie

Door de enorme groei en overnames in de afgelopen jaren, had Bakker Bedrijfswagens behoefte aan eenheid: Hoe stralen we allemaal dezelfde identiteit uit? MooiMerk ging op zoek naar het DNA van Bakker Bedrijfswagens. Ook deed is er een plan gemaakt hoe het bedrijf haar merkidentiteit consistent kon uitstralen in marketingcommunicatiemiddelen. 
 

Marketingcommunicatiemiddelen
MooiMerk ontwikkelde een logo, een nieuwe huisstijl en fotografie voor Bakker Bedrijfswagens, passend bij de merkidentiteit. Ook bedacht ze samen met Bakker Bedrijfswagens de merkbelofte: “Bakker houdt je op weg”. De merkbelofte vertegenwoordigd wat Bakker Bedrijfswagens wil bereiken voor haar klanten. De next step is om de merkidentiteit te vertalen in alle marketingcommunicatie-uitingen zoals de website, visitekaartjes, briefpapier, e-mailhandtekeningen, etcetera.
 

Vakmensen werven. Hoe dan?

Vakmensen. Ze zijn lastig te krijgen. Ook voor Bakker Bedrijfswagens. Bakker heeft vooral behoefte aan goede bedrijfswagenmonteurs. Een uitdaging, want de vraag is vele malen groter dan het aanbod. HR-manager Sonja van de Burgwal: “Aan MooiMerk de vraag om hiervoor een wervingscampagne op te zetten. Als basis bedachten ze de slogan ‘Sleutel aan je carrière’.

Social-mediacampagne 

MooiMerk ontwikkelde meerdere uitingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Zoals een werken bij pagina op de website, advertenties in huis- aan-huis bladen, abri’s en een social-mediacampagne. Sonja: “Het was even pionieren welk medium het beste aansloeg. Het meest succesvol bleek de social-mediacampagne, die we specifiek richten op de doelgroep. Daar zijn we dus mee doorgegaan.”

Genoeg over ons. We zijn vooral heel benieuwd naar jou en jouw doelstellingen. Ben je ook nieuwsgierig naar merkbaar resultaat? Laten we kennismaken. Bel 0342 200 200 of mail info@mooimerk.com.

scroll voor de volgende case..

Boer Beter

Laden..